Új partnerünk, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., mindjárt 3 témával érkezik, szívesen látjuk csapatukat!

Kezdőlap » Új partnerünk, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., mindjárt 3 témával érkezik, szívesen látjuk csapatukat!

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által koordinált Grassland-HU LIFE integrált projekt célja a gyepes élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetének javítása és hosszú távú megőrzése. Az Európai Unió által támogatott 8 éves időtartamú projektben feladataink közé tartozik többek között egy országos gyepstratégiai terv kidolgozása, az idegenhonos inváziós fajok visszaszorítása, a területek felmérése és a kezelések hatásainak nyomon követése. Hogy jobban megismerje céljainkat, munkánkat, látogasson el honlapunkra: https://grasslandlifeip.hu!

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által koordinált HungAIRy LIFE integrált projekt az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma megoldását, a levegőminőség javítását célozza 10 magyar településen. Ezt többek között emissziós adatbázisok és egy nagy felbontású levegőminőség-modellező rendszer fejlesztésével, és egy, a projektben résztvevő települések szintjén működő levegőtisztaság-védelmi szakértői, tanácsadói hálózat működtetésével valósítja meg. Tájékozódjon tevékenységünkről a www.hungairy.hu honlapon!

A Vadonleső Program – Magyarország legelső, úgynevezett közösségi adatgyűjtő (Citizen Science) programja – önkéntesek bevonásával 18 védett növény- és állatfaj elterjedési és veszélyeztetettségi adatainak gyűjtését végzi 2009 óta. A 2014-ben elindított Év emlőse kezdeményezésben idén a vakondot vették górcső alá (ezúttal olyan fajt, amely a Vadonleső Programban is szerepel), amelynek apropóján egész éves eseménysorozattal hívják fel a figyelmet a kiválasztott védett vagy fokozottan védett emlősfaj és környezete fontosságára, jellemzőire. Te is legyél vadonleső, csatlakozz hozzánk, tudj meg rólunk többet: https://vadonleső.hu!