Sámsonkert egy zöld termelője is a vendégünk lesz!

Kezdőlap » Sámsonkert egy zöld termelője is a vendégünk lesz!

Sámsonházán élő 4 tagú kis családunk álma volt a „Sámsonkert” létrehozása és működő vállalkozássá tétele. Mi vagyunk a Litkei család, két kislányuk (3 és 5 évesek) pedig a fő-segéderőt képviseltetik. Nógrád megyének egy kis községében élő lelkes és boldog lakosai vagyunk, szeretjük a csendet, a jó levegőt és a helyiek összetartó, előre tekintő hozzáállását és harmóniáját.
2014-óta foglalkozunk zöldség- és gyümölcstermesztéssel, de családjainkban több generációs múltra tekint vissza ez a mesterség, a föld megművelésének szeretete ill. munkánk gyümölcsének betakarítása.
Kizárólag saját termesztésű gyümölcsöket és gyógynövényeket használunk fel az általunk fémjelzett termékek előállításához, abból kiindulva, hogy arról tudjuk biztosan, milyen körülmények között nevelkedett.
Elsődlegesen lekvárokat és szörpöket készítünk, de saját kis állomány létszámú méhészetünk is van, egyes lekvárjaink cukor helyett mézzel édesített változatban is kaphatóak. Cukrot nem fogyasztó vásárlóink számára pedig minden lekvárunk 100%-os gyümölcstartalommal is elérhető.