Eurojet a reklám alapanyag beszállítónk

Kezdőlap » Eurojet a reklám alapanyag beszállítónk

Hisszük, hogy a környezetvédelem és az újrahasznosítás már nem távoli jövőkép a nyomdaipar számára, éppen ezért úgy gondoljuk, hogy bolygónk érdekében azonnali cselekvésre van szükség, mert sok kicsi sokra megy, minden tett számít.

Ezért indítottuk el házon belül az Eurojet Go Green projektet 2 évvel ezelőtt, amelynek keretében nagy lelkesedéssel vezettünk be számos fenntartható gyakorlatot vállalatunk életébe.

Azt vettük észre, hogy az elmúlt években mindenhol, így Magyarországon is egyre inkább előtérbe került a környezetvédelem, és egyre több partnerünk, köztük számos beszállítónk és ügyfelünk is részt vesz a fenntartható gazdálkodásban.

2022-ben úgy döntöttünk, hogy környezetbarát portfólióval bővítjük kínálatunkat, hogy új termékekkel állhassunk partnereink és bolygónk szolgálatába.

Több beszállítónk kínálatából gondosan válogattuk ki új, fenntarthatóbb termékeinket; fóliákat, tapétákat, laminálókat, textileket és ponyvákat, hogy partnereink minél szélesebb kínálatból válogathassanak. Hosszútávú célunk a PVC alapú anyagok kiváltása minden lehetséges alkalmazásban. Követjük a világméretű trendeket, és hallottunk az Egyesült Királyságban és Európa számos más országában a Kavalan márkáról, mely elhozta fenntartható, egyedi kínálatát a ponyvák, az épülethálók és a faldekorációk világába. 2016-ban a Kavalan lett az első PVC-mentes márka, amely teljes termékválasztékkal rendelkezik a PVC alapanyagok közvetlen kiváltására világszerte.

2023-ban elindítottuk közös partnerségünket, mert a velük való együttműködés nagyszerű lehetőség arra, hogy többet tegyünk a fenntarthatóságért a nagy formátumú nyomtatási ágazatban.

A Kavalan 2021-ben vezette be az egyetlen, globálisan elérhető LCA (életciklus elemzés) alapú összehasonlító eszközt, mely bizonyítja, hogy a Kavalan a hagyományos PVC bannerek környezetvédelmi szempontból kiváló alternatívája.

Az általuk készített, különleges Öko Kalkulátor a Kavalan anyagok és a hagyományos PVC bannerek (vagy textilek) környezeti hatásainak összehasonlítását mutatja be közérthető módon. Az öt leggyakoribb környezeti hatásra fókuszál: globális felmelegedés, vízfogyasztás, emberi rákkeltő anyagok, szállópor, és a fosszilis tüzelőanyagok. Az egyedülálló Kavalan Öko Kalkulátor nem csupán adatokat szolgáltat, hanem betekintést is nyújt abba, hogy a Kavalan termékek használata miként járulhat hozzá pozitívan az emberek és a bolygónk egészségéhez. A kalkulátor méri az emberi egészségre gyakorolt hatást, a környezeti hatást és az erőforrás szükséglet általános csökkenését, a felhasználó által használt Kavalan termékek és mennyiségek esetében.

Az Ökoforradalmat a Kavalan Sunlight Weldable BASIC – PVC mentes, hegeszthető frontlit bannerrel és olyan újrahasznosított táblákkal támogattuk, amelyek előző életükben PVC-táblák voltak, ezáltal elősegítve az újrahasznosítást és csökkentve a környezeti terhelést.