Bari Tanya

Kezdőlap » Bari Tanya

A Bari Tanya újonc az ÖKOforradalom eseményen, ugyan az egész farmot nem tudják elhozni, de sok témával és üzenettel érkeznek, íme néhány:
Bari Tanya Egyesület – ahol az emberek és az állatok világa MÉG ÖSSZEÉR… ahol nem a mobiltelefonodra, hanem a kakas szavára ébredsz… távol a nagyvilág zajától.

céljaink:

  • a hagyományos vidéki, falusi életmódra, vonatkozó tudás és ismeretek átadása, népszerűsítése, különösen a fiatal korosztály körében.  Fogadunk ovis és iskolás csoportokat, akik tevékenyen részt vehetnek háztáji állatkáink gondozásában.  Most 9 ugrándozó kis kecskével IS várunk. 🙂
  • a környezeti, gazdasági, ökológiai fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységek végzése, bemutatása, ösztönzése, programok szervezése.   Osztálykirándulások alkalmával megtapasztalhatod, milyen egyszerű dolgokkal is hozzájárulhatsz az élhetőbb élethez.
  • aktív természetvédelem, tevőleges hozzájárulás a természeti
  • értékek, az állat- és növényvilág megóvásához.  Akár TE is tehetsz!  Egy egész osztály élőláncban feltölthet egy pici tavacskát, megmentve ezzel egy picike ökoszisztémát, sok-sok állatka élőhelyét.
  • élhetőbb természeti és társadalmi környezet létrehozását
  • célzó összefogás és együttműködések kialakítása.  Csak egy kis jó érzés kell és pár perc, hogy a tikkasztó szárazságban TE is csinálj például madáritatókat,” mindenki, mindenhol, mindenhová!”
  • az ökológiai lábnyom csökkentését, a hulladékcsökkentést és a szelektív hulladékgyűjtést, a tudatos vásárlást népszerűsítő, kezdeményezések, ezek fontosságáról szóló ismeretterjesztés, akár iskolai órák keretében is.
  • küzdelem a természeti erőforrások pazarló felhasználása ellen, a takarékosságot célzó programok megvalósítása, az energiával, vízzel való takarékosság fontosságának népszerűsítése, megújuló energiaforrások használatának ösztönzése.
  • felelős állattartással kapcsolatos szemléletformálás és ismeretterjesztés.  Mitől, vagy inkább kitől lesz jólnevelt, boldog társad a kutyád.  Kell e húsvétra élő nyuszit ajándékozni???
  • együttműködések kialakítása más, hasonlóan elkötelezett

és aktív hazai és nemzetközi szervezetekkel, intézményekkel, mint például az élen járó Jane Goodall Intézet, ahol már az idén a legjobb csapatunk meghívást kapott a Roots & Shoots csoportok találkozójára.  (erre nagyon büszkék vagyunk 🙂 )

Arra buzdítunk Benneteket Ti is csatlakozzatok a Jane Goodall rügyek és gyökerek csoportjaihoz, alkossatok csoportokat, tevékeny összefogasokat, közvetlen környezetetekben észlelhető problémákra.  Legyen az apró vagy jelentős ügy.  Érezzétek, hogy minden cselekedet számít. Légy jó hogy jól legyél!  Lehet, ma csak elzárod a csapot fogmosáskor, megmenthetsz egy út szélén eldobott kiskutyát, aztán már nem is veszel fölösleges dolgokat,  később feltalálhatsz egy új szennyvíztisztító berendezést,  vagy telepíthetsz erdőt,  lehetsz olyan döntéshozó, aki új törvényekkel új szellemiséget, ébreszt,  ez a TI  világotok. Tegyetek érte!  A lehetőség mindenkinek ott van a kezében. Éljetek vele.  Csatlakozzatok.

Várjuk azon intézmények, iskolák jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a „passzold vissza tesó” használhatatlan mobilokat gyűjtő kampányhoz. 

 Egy nem működő mobilban legalább 35 féle fém van, melyek bányászata nagyon környezetromboló, és rengeteg energiát felemészt, ezzel szemben a sok kicsi sokra megy elv szerint, ezen fémek újrahasznosítással újra kinyerhetők.

Miért gyarapítanád a veszélyes hulladékot, ha élőhelyeket menthetsz meg az újrahasznosítással.

A Bari Tanya Egyesület már csatlakozott gyűjtőpontként.  

Csatlakozzatok TI is, vagy hozzátok el a mobilokat az ÖKO Forradalomra.