A Városom Szeretlek bemutatja: a LEGO Gyöngyösön!

Kezdőlap » A Városom Szeretlek bemutatja: a LEGO Gyöngyösön!

A H-Didakt kiállítási standon két bemutatóval találkozhatnak a látogatók, ahol a LEGO robotokat használják.

1.) A LEGO Education módszertant használó Edelényi mintaiskola pedagógusai mutatják be a módszertan alkalmazását és az elért eredményeket

2.) Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai kar munkatársai mutatják be a „Gyűjts elkülönítve a körforgásos gazdálkodásért!” oktatási eszközt és a hozzá tartozó tananyagot a „RESZET” programot.

A program célja, hogy a körforgásos gazdálkodást játékosan mutassa be, nevelje fenntarthatóságra a következő generációt. Egy kerettörténet köré felépített négy foglalkozásból álló foglalkozás-sorozat kialakítására került sor. A foglalkozások során a LEGO robotokat is segítségül hívtuk, illetve a LEGO 4C módszertan alapján építettük fel a témák kidolgozását, így a tanulási folyamat segítése és digitális kompetencia fejlesztése mellett a szociális kompetenciákra is hangsúlyt fektettünk, mint például az együttműködés, csapatmunka fejlesztése.
Ebből mutatunk be egy kis szeletet állomásunkon:
A játékos foglalkozások alatt lehetőség lesz betekinteni a RESZETT program világába, megismerkedni és beszélgetni a körforgásos gazdálkodás egyes kérdéseiről. A jelentkezők egy társasjátékon keresztül, egymással versenyezve kipróbálhatják hogyan gyűjtik a kukások a hulladékot. A különböző hulladék frakciókat LEGO kocka elemek jelképezik.