A megyei Kamara mozgatja a LIFE programot

Kezdőlap » A megyei Kamara mozgatja a LIFE programot

A megyei Kamara mozgatja a LIFE programot, idén a MOBIDIK- Járgánnyal érkeznek…Tematikájuk 2023-ban: Beszéljünk a klímaváltozásról! Nem kis téma, de nagyon időszerű.

Az Ökoforradalomhoz idén is csatlakozik a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara LIFE-IP North Hu Trans projekt szemléletformáló programja a MOBIDIK járgánnyal.

A látogatók játékos formában találkozhatnak a körforgásos gazdaság célkitűzéseivel, megmérhetik ökológiai lábnyomukat, tanulmányozhatják az energiamegtakarítás lehetőségeit, emellett ismerkedhetnek a megújuló energiaforrásokkal és az otthonok energetikai korszerűsítésének lehetőségével.

– A Mobil Demonstrációs és Információs Központ „MOBIDIK járgány” egy napelemes rendszerrel felszerelt elektromos bemutatójármű, amely helyben megtermeli az eszközök használatához szükséges villamos energiát.

– A bemutatójárműnél megkínáljuk a résztvevőket egy friss kávéval – ahol a kávéfőzőhöz szükséges áramot is helyben állítjuk elő- szemléltetve a háztartási gépek energiafogyasztását.

– A résztvevők próbára tehetik fenntarthatósági műveltségüket a Zöld Szerencsekerékkel.

– Megmérhetik ökolábnyomukat és karbonlábnyomukat, hogy megismerjék a mostani életvitelükkel, mennyire terhelik a Földet .

– Okos mérőműszereinkkel megmérhetik, és befolyásolhatják a rendezvény aktuális levegőminőségét.

– VR játékunkkal játszva a látogatók megismerhetik, hogy döntéseikkel, hogyan befolyásolja a környezetünket.

– Mentsük meg a földet! Kahoot játékkal kiscsoportos formában vetélkedhetnek a gyerekek, hogy ki lesz az Ökoforradalom zöld hőse!

– Emellett színező sarokkal és szelektív hulladékgyűjtős játékkal várjuk a legkissebbeket, hogy bolygónk fenntarthatósági kérdéseiről ők is időben informálódjanak.